4 tips tijdens het Film en Media Festival

Zin in een leuk dagje uit met de kinderen, maar liever niet naar buiten in de kou? Kom dan langs tijdens het Film en Media Festival! Op zaterdag 9 februari kunnen bezoekers op maar liefst drie locaties terecht voor films, exposities, workshops, talks en gave VR-experiences.

Junior IOT

Tegenwoordig is alles en iedereen online. Niet alleen je telefoon, maar ook je TV, koelkast en in veel gevallen is zelfs je verwarming aangesloten op The Internet of Things. Heel handig, want het brengt ons veel gebruiksgemak, maar hoe werkt dit eigenlijk? Gelukkig is ook Marco van Schagen aanwezig op #FMF. Hij leert kinderen solderen, bouwen en programmeren in de IOT-hoek.

VR Graffiti van VR Owl

Heb jij je altijd al eens willen uitleven met graffiti, maar wil je niet bijdragen aan vandalisme? Dan is er nu een oplossing! Leef je uit op de Augmented Reality Wall in HAL25!

Stop Motion Animatie maken

Frame voor frame een animatie maken. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar als je naar Buurman en Buurman of Shaun het schaap kijkt weet je gelijk wat we bedoelen! Tijdens #FMF gaat documentairemaakster Jaimey Groot met onze kleinste bezoekers aan de slag. Samen maken zij een eigen Stop Motion Animatie.

VR-Brillen in De Hub

Zet de bril op en waan je in een achtbaan, een Batman-game of doe met een team de game ‘Disarm the bomb’ Kan jij de hints van jouw teamgenoten zo snel mogelijk opvolgen en de bom ontmantelen?

Kinderen gratis toegang

Bezoekers kunnen online, via fmfalkmaar.nl kaartjes kopen, of op de dag zelf in het Filmhuis aan de Pettemerstraat 3. Kaarten kosten €15,00, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Bezoekers jonger dan 8 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Film en Media Festival

Over 2 weken staat Overstad in Alkmaar geheel in het teken van het Film en Media Festival. #FMF is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance en Filmhuis Alkmaar. Halverwege 2017 sloegen deze (culturele) instellingen de handen ineen met als doel (jonge) makers een podium te bieden en de regio kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Film, Media en Tech. Dit is gelukt en de eerste editie van #FMF was een feit. Na de eerste succesvolle editie werken de partners nu weer samen tijdens de tweede editie van #FMF.

Kaartje Kopen!

Bezoekers vanaf 8 jaar kopen een kaartje voor €15,00. Met een kaartje heb je toegang tot alle locaties en mag je deelnemen aan alle workshops, masterclasses en films bekijken. Daarnaast krijg je in het Filmhuis een gratis drankje naar keuze.