Net zoals zoveel twintigers is het soms lastig om keuzes te maken nadat je bent afgestudeerd, zo ook voor de Alkmaarse filmmaker en fotograaf Tom. Na zijn studie International Business, wat toch niet de ideale studie was, besloot hij te reizen. Met een nieuwe spiegelreflexcamera reisde hij naar Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Hij leerde zichzelf via YouTube alle ins- en outs die je nodig hebt als fotograaf en filmmaker en bracht dit tijdens zijn reis in de praktijk. Dit lukte, en hij werd steeds beter. Samenwerkingen ontstonden en langzaam ontstond een carrière als professionele, reizende filmmaker en fotograaf.

Tom geeft een inspirerende talk over wat hij doet en hoe hij is gekomen tot waar hij nu staat. Aan de hand van beelden neemt hij ons mee op reis en vertelt hij over de wegen die hij heeft bewandeld. Van Nieuw Zeeland tot de Noordkaap en eindigend in Mongolië. Hier maakte hij een documentaire over een groep internationale studenten die onder barre omstandigheden de klimaatverandering onderzochten.

Het is een inspirerend verhaal in een feelgood sfeer. Tom is net als iedereen en deed eigenlijk maar wat. “Als je kiest om volledig je passie achterna te gaan, dan ontstaan er vanzelf toffe mogelijkheden”.